bellakorhonen

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

Nattliga funderingar: Is there such thing as fate?

Av Isabell - 23 augusti 2011 00:00

Sitter å funderar lite såhär på kvällskvisten.

Funderar bl.a på hur beroende framtiden är av val som vi gör i dagsläget.

Jag menar, alla har väll nån gång tänkt att "tänk om jag inte hade gjort sådär, vart hade jag då varit idag?" eller "tänk om jag hade gjort sådär i stället, hade situationen idag då blivit bättre eller sämre?"

Men man ska aldrig ångra något man har gjort, det säger jag inget om. För om man agerar på ett sätt och det inte blir bra i slutändan, då har man ju ändå oftast lärt sig något av det. Å slutade det bra iallafall, ja men då ska man väll glädjas över det?

Men trots detta så tänker man (åtminstonde jag) väldigt ofta på vad som hade hänt om man hade gjort annorlunda.

T.ex så ser man i många filmer (egentligen är det väll en riktig klassiker?) att "Vi träffades på det caféet den och den tidpunkten. Vad hade hänt om jag inte hade bestämt mig för att gå dit just den tidpunkten, den dagen?"

Sen gifter dom sig å lever lyckliga i alla sina dagar. (även om just det är sånna lyckliga slut som bara händer i filmer).


Men jag tänker ofta såhär i efterhand på t.ex vilka personer man har träffat.

T.ex den där gången du följer med din vän för att träffa hennes vänner och strax efter så har du ett förhållande med en av hennes killkompisar, som du tidigare knappt visste att han existerade (visste du det, så hade du förträngt honom, då du iallafall trodde att han var utom räckhåll).


Eller den där vännen som du tappade kontakten med, men tar upp kontakten igen efter några år. Hur hade ditt liv sett ut om du inte hade fått det där telefonsamtalet den där kvällen, eller om du hade struntat i att svara i telefonen bara för att det var ett för dig okänt nummer som ringde?


Eller den där killen som hela ditt liv kretsade runt ett tag. Hur hade ditt liv sett ut om ni inte hade träffats? Hade du i dagsläget varit en annan person än du är idag?


Everything happens for a reason.

Iallafall så är det vad jag tror. Ni får säga vad ni vill, men jag tror på ödet.



   

Over and out !

 
 
Betty

Betty

23 augusti 2011 08:54

Även om du inte hade träffat vissa personer vid ett visst tillfälle och även om vissa personer inte tagit kontakt med dig igen så hade du antagligen, med vissa avvikelser kommit dit du är idag. Men vem vet hur kämpigt det hade varit?
Livet brukar inte ge saker gratis, no pain, no gain.
Man ska vara tacksam för det man får, och åtminstone försöka göra det bästa av situationen.
Det finns en mening med allt som händer, för det hände. Ellerhur? .. :)
Men säger som Eddie Meduza sa förut: "Tänk inte för mycket, då blir man galen".
Kram.

http://mirakelbetty.bloggplatsen.se

Isabell

23 augusti 2011 12:05

Mycket möjligt. Men hur har det påverkat mig som person vilka man har mött på under resans gång? Hade jag varit annorlunda på något sätt? Hade jag haft en annan syn på livet?
Visst, det finns en mening med allt som händer. Men eftersom att jag tror på ödet, hur stor inverkan har man egentligen själv på det som kommer att hända?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabell - 15 oktober 2012 20:35

I lördags blev det en spontanare till Ludvika ^^ Inte fel nånstans! Riktigt trevligt vare faktiskt :) Eller aa, det brukar det ju bli :P Massa trevligt folk och alkohol, vad kan gå fel?!   En sak har jag tänkt på väldigt mycket efter helgen. Ni v...

Av Isabell - 6 september 2012 15:32

Blev en halvdag i skogen med mammi och Helmer :) vi tog bilen upp till Kloten, gick en bit tills vi kom fram till en sjö. Där satte vi oss med lite fika :p under tiden så sprang Helmer där mellan klipporna och busade :) Vi satt där ett bra tag å bar...

Av Isabell - 24 augusti 2012 15:25

Jaha, vad har hänt sedan sist? Inte så speciellt mycket, tyckte jag till en början.Men igår så konstaterade jag att det har hänt alldeles för mycket på så kort tid! Aldrig kan man vara nöjd x)I morrn så fyller Betty 19 år och då är det precis på dage...

Av Isabell - 9 augusti 2012 00:30

Tog en kvällspromenad idag framåt tidiga kvällen, bara jag och Helmer. Luften var alldeles frisk efter sommarregnet. Precis vindstilla. Det var alldeles knäpptyst, bortsett från syrsorna som spelade. Inte en enda bil, inte en enda människa, inte en e...

Av Isabell - 29 juli 2012 20:42

Jahapp, då var kuggnäsfestivalen 2012 till ända och livet återgår till det normala.. Lite vemodigt känns det allt. Vakna upp i sin egen säng i morgon bitti, i min tysta och lugna vrå. Skönt, men ändå konstigt på nåt vis.. Men jag mår sämre än jag ha...

Ovido - Quiz & Flashcards